Vakantie Zweden

Vakantie Zweden

vakantie zweden Z weden is een mooi en leuk land om naar toe te gaan op vakantie. Het land is goedkoper in vergelijking met de vakantielanden in het zuiden van Europa en Zweden is in een dag te bereiken met de eigen auto. Ook is het makkelijk om het vliegtuig te pakken naar Zweden en ben je binnen 2 uur in Zweden vanaf Schiphol. Een vakantie naar Zweden wordt steeds meer van deze tijd, veel Nederlandse families vertrekken naar het rustige Zweden om hun vakantie te vieren.

Camping vakantie

In Zweden zijn veel campings door het hele land en is het leuk om zelf met de caravan vanuit Nederland naar Zweden te rijden en daar op een camping te gaan staan. Camping Tiveden is een hele mooie camping die ligt aan de rand van nationaal park Tiveden. Ook ligt er tegen de camping een helder en schoon meer waar in gezwommen of gevist kan worden. Op een de camping zijn speeltuinen en de camping is kindvriendelijk. De eigenaren van de camping zijn Nederlands en er komen veel Nederlandse gasten op deze camping.

Camping Otterbergets

Camping Otterbergets is een camping die ligt tussen Göteborg en Stockholm. De eigenaren van de camping is een Nederlands stel dat in Zweden is gaan wonen. De camping is omgeven door natuur en op een kwartiertje lopen is er een meer waar je kunt zwemmen, vissen of zonnen. In de zomer zijn er verschillende activiteiten op de camping zoals een viswedstrijd. De camping is ook kindvriendelijk.

Hotel

Voor een hotel vakantie naar Zweden zijn heel veel opties, zo kun je in dure prachtige hotels overnachten maar ook in mooie goedkopere hotels. Zo vind je in het centrum van Stockholm hotels waar je gemiddeld voor 150 à 200 euro per nacht kan overnachten maar het is ook mogelijk om voor 75 euro per nacht te overnachten. De mooiste en luxste hotel van Zweden zijn nog wat duurder zo kun je in het Upper House Hotel voor ongeveer 300 euro per nacht overnachten maar daarvoor terug krijg je wel een mooi uitzicht over de stad, gratis wifi, een zwembad + hot tub, een restaurant, bar, spa en een fitnessruimte. Maar het is ook mogelijk om voor 50 euro per nacht te overnachten in het centrum van Stockholm, dit hotel biedt wel kleinere kamers en minder service maar zit wel in het centrum en er is gratis wifi.

Vliegtickets & benzineprijzen

Voor ruim 100 euro heb je een retourtje vanaf Schiphol naar Stockholm. Je doet ongeveer 2 uur over de vlucht. Ook is Zweden gemakkelijk te bereiken met de auto vanaf Utrecht naar Stockholm ben je ongeveer 15 uur bezig alleen moet je wel met de veerboot over wat voor extra kosten kan zorgen. 1 liter benzine kost ongeveer 1,30 in Zweden dat is ongeveer 20 cent meer dan in Nederland. Zweden kent niet veel snelwegen maar de steden zijn goed te bereiken. Het is niet nodig om met de veerboot te varen als je vanaf Nederland naar Zweden gaat met de auto.

Terug naar boven