Klimaat Zweden

In Zweden komen drie verschillende soorten klimaten voor het zeeklimaat, het landklimaat en het hooggebergteklimaat. Zweden kent vrij hoge zomerse temperaturen en vrij zachte winters in vergelijking tot de andere landen in Scandinaviƫ. De bergen in Noorwegen zorgen ervoor de het klimaat van Zweden beter is omdat veel neerslag wordt tegenhouden, ook zorgen de bergen ervoor dat het in de zomer warm kan worden in Zweden.

Het zeeklimaat

In het zuiden van Zweden vind je het zeeklimaat. Het zeeklimaat houdt in de zee of oceaan een belangrijke rol speelt in het weer en er valt bijna elke maand veel neerslag. De zomers zijn niet heel warm en de winters zijn vaak niet heel streng.

Het landklimaat

In het midden van Zweden vind je het landklimaat. In Zweden komt het gematigd landklimaat voor waarbij de temperaturen tijdens de zomer niet heel hoog worden en de winters niet super streng. Wel kan het voorkomen dat er hoge of juist lage uitschieters zijn in de temperaturen.

Het hooggebergteklimaat

In het noorden van Zweden vind je bergen en in de bergen is het hooggebergteklimaat. In de bergen is het altijd rond het vriespunt en ligt bijna het hele jaar door sneeuw.

klimaat zweden